در مورد نویسنده : جلال آل احمد در 2 آذر 1302 در تهران به دنیا آمد. در 1323 به حزب توده پیوست و سه سال بعد در انشعابی جنجالی از آن کناره گرفت. نخستین مجموعه داستان خود به نام «دید و بازدید» را در همین دوران منتشر کرده بود. او که تأثیری گسترده بر جریان روشنفکری دوران خود داشت، به جز نوشتن داستان به نگارش مقالات اجتماعی، پژوهشهای مردمشناسی، سفرنامهها و ترجمههای متعددی نیز پرداخت. شاید مهمترین ویژگی ادبی آلاحمد نثر او بود. نثری فشرده و موجز و در عین حال عصبی و پرخاشگر، که نمونههای خوب آن را در سفرنامههای او مثل «خسی در میقات» و یا داستان ـ زندگینامة «سنگی بر گوری» میتوان دید.در سال 1327 با سیمین دانشور آشنا شد و در سال 1329 با او ازدواج کرد . وی در 18 شهریور 1348 در اسالم گیلان درگذشت.
آثار جلال آل احمد : از رنجی که میبریم، اورازان(1333)، پنج داستان، تاتنشینهای بلوک زهرا، جزیره خارک دُرّ یتیم خلیج فارس، چهل طوطی، خسی در میقات، در خدمت و خیانت روشنفکران، دستهای آلوده، دید و بازدید، زن زیادی، سرگذشت کندوها، سفر امریکا، سفر به ولایت عزراییل، سفر روس، سهتار، سوءتفاهم، غربزدگی(1341)، قمارباز، مدیر مدرسه(1337)، مکالمات، نفرین زمین(1346)، نون و القلم، نیما چشم جلال بود ، یک چاه و دو چاله و سنگی بر گوری(1342)
در مورد کتاب : داستان کتاب راجع به خود جلال و درباره بچهدار نشدن اون و همسرش سیمین هست. لابهلای متن کتاب هم موضوعات و مطالبی که حول محور همین ماجرا اتفاق افتاده را بیان میکنه.هیچکدام از کتاب های جلال اینقدر خصوصی نوشته نشده است. تو این کتاب تناقضهای درونی یک مرد روشنفکر و موفق در اجتماع در قبال نداشتن بچه و پشتوانه نمایش داده میشه. علاوه بر اینها نحوه بیان مشکلات و مصیبتهای جلال توی این کتاب به صورت خیلی صادقانه و قشنگی بیان شده و باعث خوندنیتر شدن کتاب میشود .نثر آل احمد در سنگی بر گوری نثری پویا، جوشان و خروشان، موجز، سالم و روان است. گرچه به نظر من، از بسیاری جنبهها، به پای مدیر مدرسهاش نمی رسد.
قسمتی از متن کتاب : " ... و این همان زمانی بود که مهری ملکی رفته بود و از پرورشگاه مشهد بچهای را به فرزند برداشته بود پنج شش ماهه. و با شیر خشک و کهنهشویی شروع کرده بود. عین یک مادر. و چه دردسرها به خاطر سرخکش و مخملکش. تا بچه را بزرگ کرد و به هفت سالگی رساند. بچه رفت مدرسه و آن وقت خودش؟ اصلا مسخره است. ساعت 8 صبح بود که رفت زیر ماشین و ساعت 9 زیر خاک. به همین سادگی. کار او حتی به پیری هم نرسید. و چه زنی! یادم است پیش از بچهداری حوصلهاش از بیکاری سر رفته بود. زیر پایش نشستیم که خیاطی باز کند، کرد. اما خیاطی نگرفت. سرمایه بیشتر میخواست و کلک بیشتر. وادارش کردیم کاموابافی درست کند، کرد. و گرفت. و نمایش لباس کودک و فرستادن سفارش در خانهها و برو و بیا و چه مشغلهای! تا سه ماه پس از مرگش بازماندگان درمانده بودند که جواب سفارشهای قبلی را چه جوری بدهند و پسرک؟ الان کلاس سوم مدرسه است و گمان میکند که مادر رفته سفر، سفری بسیار دور و دراز و بیبرگشت. دور و درازش را میفهمد. اما بیبرگشت را نه. و چه بهتر… چه میگفتم؟ بله. این را می گفتم که …"
کتاب سنگی بر گوری را انتشارات جامه دران در چاپ سوم سال 1385 در 96 صفحه و با قیمت 1100 تومان منتشر نموده است .
کتاب را می توانید از طریق سایت آدینه بوک خریداری نمایید .
این کتاب زیبا را می توانید از طریق لینک زیر دریافت کنید :
در فرمت PDF و با حجم 502 کیلو بایت